Wonen = Kiezen Rebecca en Willem gaan nooit meer de stad uit

Wonen = Kiezen Rebecca en Willem gaan nooit meer de stad uit

Geplaatst op 17 maart 2016
leestijd 3 minuten 

Architecten Rebecca (34) en Willem (56) wonen in een monumentaal pand in hartje Den Haag. Zij zouden graag kleiner wonen. Op huizenjacht of toch niet?

In de vierde aflevering van de Zo Wil Ik Wonen-serie ‘Wonen = Kiezen’ vertellen Rebecca en Willem over hun wensen voor een volgend huis. Komen hun woonwensen overeen?

De huizenjacht naar een nieuw huis is nog niet écht aangevangen, vertelt Rebecca. Toch hebben ze een dag eerder weer eens op Funda gekeken. En een maand geleden kwam er een pand voorbij dat helemaal leek te voldoen aan de wensen, maar dat was direct weg. ‘We moeten er ook echt werk van gaan maken, anders zitten we hier over 5 jaar nog.’

Oh oh Den Haag

Een ding staat als een paal boven water: Den Haag gaan ze niet meer verlaten. ‘Een dorp is niets voor ons, het moet echt een stad zijn. We hebben ook wel eens naar Amsterdam gekeken, maar het blijft voor ons toch gewoon Den Haag. Er zijn hier nog zoveel bijzondere plekken die verstopt liggen in de binnenstad waar je iets moois van zou kunnen maken.’
Wat schort er dan aan hun huidige woning? ‘Eigenlijk is dit huis fantastisch’, vertelt Rebecca. ‘Een mooiere plek krijg je waarschijnlijk nooit meer.’ Maar ze bedoelt daarmee dan eigenlijk de vier muren van het pand en de plek in de binnenstad van Den Haag. Het liefste zouden ze namelijk wanden en plafonds willen slopen en het hele pand opnieuw indelen. Enige probleem: het pand is monumentaal en mag dus nauwelijks met een vinger worden aangeraakt.

Huizenjacht

Het liefste zouden ze een oude loods of fabriek vinden die ze helemaal naar eigen wens zouden kunnen inrichten. ‘Een pand met een geschiedenis en een ziel. Dat als basis kan dienen en waar je bijvoorbeeld een grote overzichtelijke loft van kan maken, met een kookeiland en alleen een paar vertrekken voor slaapkamers en de badkamer. Of voor ons een aparte etage en eentje voor de kinderen zodat die ook echt hun eigen plek hebben.’

Willem woont al 20 jaar in het huis en Rebecca trok 9 jaar geleden bij hem in. ‘We zijn beiden toe aan een andere plek, waar we ook echt sámen iets van kunnen maken’, zegt Rebecca. ‘Willem is een beetje “huismoe” geworden. Natuurlijk zouden we ook van dit pand nog iets heel moois kunnen maken, maar we hebben geen zin meer om al die energie in deze plek te steken. We hebben zin in een nieuw project. ’ Toch op huizenjacht dus!

Wil je meer weten over de wensen van Willem en Rebecca? Bekijk hieronder de aflevering van Wonen = Kiezen.

Bekijk de video
Bekijk de video
Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.