Verduurzamen aan bod in klantgesprek?

Verduurzamen aan bod in klantgesprek?

Met deze 3 tips biedt u meer!

3 tips om verduurzaming in uw klantgesprek te integreren

Lastig om duurzaamheid aan bod te brengen in uw klantgesprek of om klanten groen-van-enthousiasme te krijgen? Dat is verleden tijd! Met deze 3 tips van docent en hypotheekadviseur Frank Paalman* integreert u het feilloos en wordt dit een echte plus in uw advies.

1.   Zet verduurzaming al vroeg op de agenda

Al in het oriëntatiegesprek is het raadzaam om te beginnen over duurzaamheid. Zo maakt u het onderwerp net zo belangrijk als bijvoorbeeld de maximale hypotheek, rente, looptijd of hypotheekvormen. En dat is het anno 2021 ook! Extra tip: vat het bijvoorbeeld allemaal samen onder de noemer ‘woonlasten’ (in plaats van hypotheeklasten).

2.   Motiveer uw klant om te gaan budgetteren

Op deze manier brengt u het hypotheekadvies niet alleen van bruto naar netto besteedbaar, maar gaat u net dat stapje verder. Zo laat u enerzijds aan uw klant zien dat de hypotheeklast wellicht wat hoger wordt omdat hij of zij energiebesparende maatregelen (EBM) meefinanciert, maar tegelijkertijd zoomt u ook in op de effecten ervan op de energierekening. Is uw klant nog niet overtuigd van het nemen van EBM? Met één van deze 5 redenen gaat hij misschien wél overstag.  

Afbeelding-Omschakelplan-tegel
Nice to know!

Obvion ontwikkelt momenteel samen met Eneco het ‘Omschakelplan’. Met het Omschakelplan kunt u uw klant tijdens het adviesgesprek direct inzicht geven in de mogelijkheden hoe zijn/haar woning te verduurzamen, een indicatie van de energiebesparingen die verduurzaming met zich mee brengt en een indicatie van de bijbehorende maandlasten. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Wist u dat wij bij onze Woon Hypotheek meestal standaard een extra leningdeel van €9.000 voor energiebesparende maatregelen aanbieden? En wist u ook dat in veel gevallen de besparing die deze maatregelen oplevert zelfs groter is dan de kosten voor de extra lening. Bekijk deze rekenvoorbeelden maar eens!

3.   Doorloop samen het stappenplan ter verduurzaming van de woning

Het verduurzamen van een huis gaat niet in één keer, maar bestaat uit een paar stappen. Niet alle klanten kunnen zich een voorstelling maken van wat die stappen in hun geval zullen zijn (en welke besparing het gaat opleveren). Help dit een beetje inzichtelijk te maken door samen een online scan in te vullen. Dat duurt een paar minuten maar geeft wel direct een duidelijke indicatie die het voor de klant nét wat persoonlijker en hiermee relevanter maakt. Daarmee kunt u als adviseur echt van toegevoegde waarde zijn!

*Bron; SEH KennisWeken 2020

Populaire items:

Duurzame korting

Interessant als uw klant's woning voldoet aan bepaalde norm van energiezuinigheid.

Verduurzaming in hypotheek

5 goede redenen waarom extra lenen voor verduurzamen vaak een goed idee is.

Energiezuinig huis

Woningverduurzaming in 3 stappen. En elke stap levert voor uw klant voordeel op.