Afbeelding-Header-woningverduurzaming-meefinancieren

Woningverduurzaming in hypotheek

5 redenen om verduurzaming mee te financieren

Woningverduurzaming meenemen in de hypotheek

5 redenen om verduurzaming mee te financieren

Bij Obvion maken we de stap naar een duurzamere woning makkelijk. Zo bieden wij in de offerte van onze Woon Hypotheek voor starters, doorstromers en oversluiters meestal standaard € 9.000 voor energiebesparende maatregelen aan. Extra lenen voor verduurzamen is in veel gevallen een goed idee. De hypotheeklasten zijn dan weliswaar iets hoger, maar de energiekosten gaan omlaag. Bovendien is verduurzamen goed voor het wooncomfort én het klimaat.

Twijfelt uw klant nog? We geven u 5 redenen om woningverduurzaming mee te nemen in de hypotheek.

 1. Geniet direct van de voordelen
  Uw klant betaalt elke maand iets meer hypotheek, maar profiteert ook direct van de voordelen. Een lage energierekening en een comfortabel huis – daar geniet uw klant elke maand opnieuw van. Er is dus gevoelsmatig geen sprake van uitgesteld genieten of wachten tot de investering is terugverdiend.
 2. Nu is het moment van klussenUw klant kán natuurlijk eerst gaan sparen om vervolgens de woningverduurzaming zelf te bekostigen. Alleen is de aankoop van een woning hét moment van klussen, verbouwen en opknappen. Later komt het er misschien niet meer van, nu is isoleren makkelijk meegenomen met de rest van de werkzaamheden.
 3. Nu is het moment van financierenUw klant kán natuurlijk later alsnog woningverduurzaming financieren. Alleen is hij nu toch bezig om een hypotheek af te sluiten. Bovendien heeft uw klant heeft alle tijd om het geld uit te geven. Bij een extra lening (van maximaal €9.000,-) voor duurzame maatregelen hoeft pas binnen twee jaar duidelijk te zijn hoe het gereserveerde geld wordt besteed.
 4. Lange looptijd, lage lastenWoningverduurzaming is ook op andere manieren te financieren. Uw klant kan op een later moment altijd geld lenen voor zonnepanelen, maar het voordeel van een hypotheek is de lange looptijd. De meeste hypotheken hebben een looptijd van 30 jaar. Dat betekent dat de maandlasten lager zijn dan bij een lening met een korte looptijd.
 5. Klaar voor de toekomstEr is geen twijfel over mogelijk waar we naartoe gaan met z’n allen. Duurzaam wonen is de toekomst. In 2030 moeten de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. In 2050 moeten alle 7 miljoen woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Alles wat uw klant doet is een stap in die richting. Waarom dan niet nu al beginnen met goede isolatie of zelf energie opwekken? Uw klant heeft zijn investeringen zo sneller terugverdiend en het gaat er toch van komen.

  Meer informatie over verduurzamen

  Duurzaam huis

  Dat levert voordelen voor uw klant. Neem verduurzaming mee in uw hypotheekadvies. We helpen u op weg.

  Energiezuinig huis

  Woningverduurzaming in 3 stappen. En elke stap levert voor uw klant voordeel op.

  Duurzame korting

  Interessant als uw klant's woning voldoet aan bepaalde norm van energiezuinigheid.