Headerafbeelding-Hypotheeksoort-omzetten

Hypotheek omzetten

Naar Woon Hypotheek met volop mogelijkheden en scherp tarief

Hypotheeksoort omzetten

Klanten kunnen hun hypotheeksoort omzetten naar de Woon Hypotheek. Dat kan een goede keuze zijn voor uw klant.

Uitgangspunten voor omzetten hypotheeksoort

  • De hypotheekvormen die de klant kan voortzetten bij de Woon Hypotheek zijn Annuïteit, Lineair, Aflossingsvrij (maximaal 50% van de marktwaarde van de woning) en SpaarGerust.

    Heeft de klant een andere hypotheekvorm? Dan kunt u deze eventueel wijzigen naar een hypotheekvorm die wel kan bij de Woon Hypotheek.

  • De Woon Hypotheek heeft geen flexibele rente. Als de klant nu een hypotheek met flexibele rente of Variabele maandrente heeft, zal hij bij het omzetten moeten kiezen voor een rentevaste periode van de Woon Hypotheek.

  • De actuele Algemene Voorwaarden van de Woon Hypotheek gaan gelden voor de hele hypotheek vanaf ondertekening van onze offerte.

Wat kost het?

Omzetten aan het einde van de rentevaste periode kan zonder kosten en vergoeding. Zijn er leningdelen die nog niet aan het einde van de rentevaste periode zitten? Dan zijn er wel kosten voor het omzetten van de hypotheek: administratiekosten van € 150 en mogelijk een vergoeding.

Aanvragen voor uw klant

Via MijnObvion kan de klant het omzetten naar de Woon Hypotheek zelf regelen of samen met u. U hoeft geen inkomensgegevens en een taxatierapport aan te leveren.

De klant ontvangt de omzettingsofferte. We zorgen voor het omzetten van de hypotheek als we de getekende offerte van klant ontvangen.

Enkele veelgestelde vragen van klanten

Als je jouw hypotheeksoort omzet naar de Woon Hypotheek, vervallen een aantal opties. De Algemene Voorwaarden van de Woon Hypotheek gaan immers gelden. Zo accepteren we bij de Woon Hypotheek geen WOZ-beschikking voor het aantonen van een hogere woningwaarde. Onder voorwaarden is wel een Calcasa Desktoptaxatie mogelijk. Kijk bij Stijging woningwaarde voor meer informatie.

Voor een Basis Hypotheek of een StartGerusthypotheek vervallen deze opties

  • Bij einde rentevaste periode: het laagste tarief van drie meetmomenten
  • Bij verhogen hypotheek: het laagste tarief van twee meetmomenten


Voor een Compact Hypotheek of een StartGerusthypotheek Light vervallen geen opties


Voor een Obvion Hypotheek vervallen deze opties

Deze extra opties gelden

Wij bieden standaard een aantal extra’s bij al onze hypotheken. Omdat we er voor je willen zijn tijdens de hele looptijd van je hypotheek. Deze gelden dus ook voor jou als je de hypotheek omzet. Denk bijvoorbeeld aan:

We brengen maar één keer in de 3 maanden een offerte uit voor het omzetten van de hypotheeksoort. Je kunt een nieuwe offerte aanvragen als die 3 maanden voorbij zijn.

Dit geldt ook als de offerte niet getekend is binnen de tekentermijn.

Het is wel mogelijk om een Basis Hypotheek, Obvion Hypotheek of StartGerusthypotheek om te zetten naar een Compact Hypotheek.

Het is niet mogelijk om een StartGerusthypotheek Light om te zetten naar een Compact Hypotheek.

Ook is het niet mogelijk om een Woon Hypotheek om te zetten naar een Basis, Compact of Obvion Hypotheek of een StartGerusthypotheek (Light).

Een ABP Hypotheek kun je niet zomaar omzetten naar een Woon Hypotheek. Er geldt namelijk een andere geldgever dan Obvion voor je ABP Hypotheek. Dat betekent dat je de hypotheek moet oversluiten naar een Woon Hypotheek. Hiervoor moet je wél langs de adviseur én de notaris.

Op bijvoorbeeld je saldo-opgave zie je of je een ABP Hypotheek hebt.