Afbeelding-looptijdrente-Obvion-pageheader

Hypotheekrente vergelijken?

Kijk niet alleen naar de laagste rente. Vraag naar looptijdrente!

Hypotheekrente vergelijken - kijk ook eens naar looptijdrente

Hypotheekrente vergelijken is een vast onderdeel van je hypotheekzoektocht. Vaak speur je naar de laagste rente van dit moment. Maar kijk ook eens naar looptijdrente, want bij een hypotheek zonder NHG kan dat voordeliger zijn.

Wat is looptijdrente nu precies? En hoe kan dit voordeliger zijn? Om dit uit te leggen vergelijken we het met de aanvangsrente.

Looptijdrente versus aanvangsrente

De aanvangsrente is het rentetarief dat je betaalt bij de start van je hypotheek. Looptijdrente is de gemiddelde rente tijdens de gehele looptijd (30 jaar) van je hypotheek. Hoe bereken je looptijdrente? Klik op de linker button om hier meer over te lezen. Voor jouw situatie rekenen? Vraag je adviseur om hulp.

Tip: Heb je al een (bank)spaarhypotheek en koop je een volgend huis? Als je de spaarhypotheek meeneemt naar een bankspaarhypotheek van Obvion, kun je de opgebouwde spaarwaarde gebruiken om in een lagere tariefgroep terecht te komen. Hoe dat kan? Dat leggen we je op deze pagina uit.

Looptijdrente voordeliger dan aanvangsrente?

Je hebt kunnen lezen dat de hypotheekrente niet de hele looptijd hetzelfde blijft als de rente bij aanvang. Dat heeft te maken met de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde van je woning. Deze verhouding bepaalt bij een hypotheek zonder NHG namelijk in welke tariefgroep je valt. En daarmee hoeveel rente je betaalt. Omdat je bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek iedere maand terugbetaalt, gaat je hypotheekschuld omlaag. Op een gegeven moment kom je hierdoor in een lagere tariefgroep terecht. Dan gaat je rentetarief ook omlaag. Hierdoor kan looptijdrente voordeliger voor je zijn. Lastig?

In dit voorbeeld maken we het wat concreter

Waarom Obvion?

Geselecteerd voor jou

Anderen die deze pagina bekeken, lazen ook: