Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Hypotheek verhogen

Let op! Geld lenen kost geld

Wil je je huis verbouwen? Wil je energiebesparende maatregelen treffen? Of het dak vervangen? Verbouwen of groot onderhoud aan je huis kun je onder bepaalde omstandigheden financieren door je hypotheek te verhogen.

  Waarom hypotheek verhogen

  • Je spaargeld blijft onaangetast
  • Meestal voordeliger dan een persoonlijke lening
  • Hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar bij verbouwing / onderhoud van je huis

  Hypotheek en energie

  Energiebesparende voorzieningen kosten vaak veel geld.

  Bij Obvion kun je je hypotheek verhogen voor de financiering van energiebesparende voorzieningen.

  Meer weten? Klik snel door

  olumn2

  Wat gebeurt er bij het verhogen van je hypotheek?

  Er zijn een aantal zaken waar je mee te maken krijgt bij het verhogen van je hypotheek:

  Als je je hypotheek wilt verhogen, kijkt Obvion of je voldoende inkomen hebt en voldoet aan de gestelde voorwaarden.

  Je moet de nieuwe verhoogde lasten immers ook kunnen dragen.

  Daarnaast zal Obvion ook beoordelen of de verhoging past binnen de andere voorwaarden zoals o.a. de waarde van de woning. Want de verhouding tussen het totale hypotheekbedrag en de waarde van je woning bepaalt in welke tariefgroep je terecht komt.

  Heb je ervoor gekozen om de opgebouwde spaarwaarde van je (bank)spaarhypotheek te gebruiken om in een lagere tariefgroep terecht te komen? Dat geldt voor de gehele lening. Dit betekent dat je door het verhogen van je hypotheekbedrag in een hogere tariefgroep terecht kunt komen.

  Je kunt bij het verhogen van de hypotheek in ieder geval te maken krijgen met de volgende kosten:

  • Taxatiekosten. Obvion gaat na hoeveel je woning waard is. Soms is hiervoor een taxatierapport nodig. Dan betaal je de kosten van de taxateur.
  • Notariskosten. Om je hypotheek te kunnen verhogen, kan het zijn dat je naar de notaris moet. Die kosten zijn voor jouw rekening.
  • Adviseurskosten. Je kunt je hypotheek alleen verhogen via een onafhankelijke hypotheekadviseur.

  Je leent een extra hypotheekbedrag. Hiervoor gelden een nieuwe hypotheekvorm, rentevaste periode en actuele rentetarieven. Deze zijn dus niet gelijk aan de al lopende hypotheek.

  Voor het extra hypotheekbedrag ontvang je van Obvion een voorbeeldofferte met daarin een rente aanbod. Deze voorbeeldofferte stuur je binnen de tekentermijn getekend retour naar ons. Als je ons alle opgevraagde informatie op tijd aanlevert en wij beoordelen deze positief, dan ontvang je een bindend aanbod met de actuele Algemene Voorwaarden. Deze gelden vervolgens voor je hele hypotheek.

  Afbeelding-zoek-adviseur

  Hypotheek verhogen? Via je adviseur!

  Wil je meer weten over de mogelijkheden om je hypotheek te verhogen? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt. Hij kan je vertellen wat het beste bij je situatie en wensen past

  Vind adviseur om je hypotheek te verhogen

   Opties om je hypotheek te verhogen

   Je hebt drie mogelijkheden om je hypotheek te kunnen verhogen. In ons overzicht 'jouw hypotheek veranderen' zie je dat je dit via je adviseur kunt regelen.

   1. Via verhoogde inschrijvingBij het afsluiten van je (eerste) hypotheek kun je een stuk financiële speelruimte regelen met een verhoogde inschrijving. Dit houdt in dat je bij de notaris een hoger bedrag dan je op dat moment nodig hebt, laat inschrijven in het hypotheekregister. Later kun je gebruik maken van deze hogere inschrijving als je je hypotheek wilt verhogen. Als de verhoging past binnen de gecreëerde speelruimte, hoef je niet opnieuw naar de notaris. Dit scheelt weer extra kosten.
   2. Tweede hypotheek op dezelfde woningHet is mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten op dezelfde woning. Je leent dus extra geld. Bij Obvion kun je deze tweede hypotheek alleen afsluiten als je eerste hypotheek ook bij Obvion loopt. De hypotheekrente is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.
   3. Overwaarde woning gebruikenMisschien is de waarde van je woning gestegen. Of heb je een deel van je hypotheek afgelost. Dan heb je overwaarde. Dit is het verschil tussen de waarde van je huis en de hoogte van je hypotheek. Je kunt dan deze overwaarde gebruiken voor bijvoorbeeld een verbouwing

   Anderen lazen ook: