Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Veelgestelde vragen Woon Hypotheek

Hier vind je een overzicht van 10 vragen en antwoorden over de Woon Hypotheek.

Het rentepercentage dat in je voorbeeldofferte staat, krijg je ook op het moment dat je de hypotheekakte bij de notaris tekent. Het rentetarief in de voorbeeldofferte is het laagste tarief tussen de volgende momenten:

 • aanvraagdatum

 • datum voorbeeldofferte

We gaan uit van de datum waarop de voorbeeldofferte met ons renteaanbod is uitgebracht. De voorbeeldofferte is voor bestaande bouw geldig tot drie maanden na die datum, en voor nieuwbouw tot zes maanden na die datum. Dat betekent dat je bij bestaande bouw tot drie maanden en bij nieuwbouw tot zes maanden na de dagtekening van de voorbeeldofferte de tijd hebt om de akte bij de notaris te laten passeren.

Je kunt de geldigheid voor bestaande bouw met maximaal negen maanden verlengen, en voor nieuwbouw tot maximaal zes maanden. De verlengingskosten per verlengde maand bedragen 0,25% van het totale hypotheekbedrag. Je betaalt voor het aantal dagen dat je verlengt. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Bij annulering van een getekend bindend aanbod betaal je €500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

  De voorbeeldofferte hoef je niet te ondertekenen, het bindend aanbod wel. Hier heb je 14 dagen de tijd voor.

  Wanneer je de (vrijblijvende) voorbeeldofferte ontvangt, heb je zes weken de tijd om de daarin gevraagde informatie en (ondertekende) stukken op te sturen. Wij beoordelen vervolgens de ontvangen informatie en jouw kredietwaardigheid. Bij een positieve beoordeling ontvang je een bindend aanbod. Het bindend aanbod is voor bestaande bouw geldig tot drie maanden na datum uitbrengen van de voorbeeldofferte, en voor nieuwbouw tot zes maanden na die datum. Let op: het bindend aanbod moet je binnen twee weken getekend retour sturen, anders vervalt dit aanbod.

  Het rentetarief in de voorbeeldofferte is voor bestaande bouw 3 maanden geldig, en voor nieuwbouw 6 maanden geldig. Een verlenging kun je aanvragen tijdens de tekentermijn (van 14 dagen) van het bindend aanbod. Wel moet Obvion ook het bindend aanbod getekend retour ontvangen. Je kunt de geldigheid voor een Woon Hypotheek voor bestaande bouw verlengen met maximaal 9 maanden, en voor nieuwbouw met maximaal 6 maanden.

  Bij vragen hierover kun je bij je adviseur terecht.

  De verlengingskosten per verlengde maand bedragen 0,25% over de geldlening. Over een eventueel overbruggingskrediet betaal je geen verlengingskosten. Teken je de hypotheekakte eerder dan de maximale verlenging? Dan betaal je alleen voor het daadwerkelijk aantal verlengde dagen. De verlengingskosten ben je verschuldigd bij de notaris.

  Je bent annuleringskosten van € 500 verschuldigd als je een getekend bindend aanbod annuleert of niet afneemt.

  Had je een verlenging aangevraagd? Dan betaal je verlengingskosten tot en met de datum dat Obvion het annuleringsverzoek heeft ontvangen. In geval van annulering incasseren wij de annuleringskosten en de verlengingskosten van het rekeningnummer dat je aan ons hebt doorgegeven.

  Nee dat gaat niet, een Levenhypotheek is niet mogelijk in combinatie met de Woon Hypotheek.

  Het is wel mogelijk om een bestaande kapitaalverzekering eigen woning fiscaal geruisloos voort te zetten in een SpaarGerusthypotheek.

  Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Obvion maakt geen verschil tussen nieuwe en bestaande klanten. Je krijgt hetzelfde rentetarief als nieuwe klanten met een soortgelijke hypotheek.

  Nee. Als je huis is verkocht, berekent Obvion géén vergoeding (boete) voor het vervroegd terugbetalen van de hypotheek.

  Ook niet als de rentevaste periode nog niet is afgelopen.

  Wil je extra terugbetalen met eigen middelen (bijvoorbeeld spaargeld, een erfenis, loterij, (onbelaste) gouden handdruk, vakantiegeld, dertiende maand of uitkering van een verzekering)? Dan kun je altijd vergoedingsvrij extra terugbetalen, zo vaak als je wilt.

  Wil je niet met eigen middelen, bijvoorbeeld met geleend geld, extra terugbetalen? Dan mag je elk kalenderjaar per leningdeel 10% van de oorspronkelijke hoofdsom van dat leningdeel extra terugbetalen zonder dat je hiervoor een vergoeding (boete) betaalt. Je kunt bij ons ook maandelijks extra terugbetalen.

  Bekijk meer vragen over extra terugbetalen

   Meer weten? Op de productpagina Woon Hypotheek lees je meer.

   Woon Hypotheek | Veelvoud in éénvoud