Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Verhuisregeling

Met de Verhuisregeling van Obvion kun je - als je een Woon Hypotheek hebt - je huidige rentetarief onder bepaalde voorwaarden meeverhuizen naar je nieuwe koophuis. Vooral interessant als de rente op dit moment hoger is.

Hoe werkt de Verhuisregeling?

Met de Verhuisregeling kun je je huidige rentepercentage voor de restant hoofdsom meeverhuizen tot de huidige einddatum van de rentevaste periode meeverhuizen naar je nieuwe Woon Hypotheek. Let op! Bij het afsluiten van de nieuwe lening kijkt Obvion altijd naar de verhouding tussen de waarde van de nieuwe woning en het hypotheekbedrag. Hierdoor kan de tariefgroep en dus je rentepercentage wijzigen.

Wat levert het op?

De Verhuisregeling is vooral interessant als de rente van je huidige hypotheek lager is dan de rente die voor nieuwe hypotheken geldt. Bespreek met je adviseur of dit ook in jouw situatie zo is.

Wat zijn de voorwaarden?

De Verhuisregeling kan alleen gebruikt worden als je een Woon Hypotheek hebt en je aan een aantal voorwaarden voldoet. Afhankelijk van of je huidige woning wel of niet verkocht is, gelden er andere regels. Bekijk ze allemaal.

De nieuwe lening blijft automatisch dezelfde hypotheeksoort. Gezien de Verhuisregeling alleen van toepassing is bij de Woon Hypotheek, zal je nieuwe hypotheeksoort dus wederom de Woon Hypotheek zijn. Je kunt wel een andere hypotheekvorm kiezen voor de nieuwe lening, waar je bijvoorbeeld eerder koos voor aflossingsvrij kun je nu gaan voor een annuïtaire aflossing. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

Let op! Heb je een bankspaarhypotheek en wil je het leningdeel meeverhuizen, maar niet in deze hypotheekvorm? Dan moet je dat leningdeel omzetten naar de gewenste hypotheekvorm vóórdat je gebruik kan maken van de Verhuisregeling.

Situatie: Huidige huis al verkocht en lening binnenkort afgelost:

  • Je dient dan uiterlijk 10 werkdagen voor de terugbetaling van de lening bij ons kenbaar te maken dat je op een later moment gebruik wilt maken van de Verhuisregeling.
  • Na het terugbetalen van je hypotheek, heb je 3 maanden de tijd om de Verhuisregeling in te zetten en je rentevoorwaarden mee te verhuizen. Dat betekent dat de aanvraag voor je nieuwe Woon hypotheek binnen deze termijn bij ons binnen moet zijn.

Situatie: Huidige huis nog niet verkocht, maar wel al een nieuw huis gekocht

  • Je kan op elk moment een aanvraag doen voor de Verhuisregeling.
  • Het bedrag waarover je gebruik kan maken van de Verhuisregeling stellen wij vast op de aanvraagdatum van de lening voor je nieuwe huis.
  • Zodra de nieuwe lening is afgesloten, start de Verhuisregeling waardoor het oude rentepercentage tot de huidige einddatum van de rentevaste periode meeverhuist naar de nieuwe geldlening. Vanaf dat moment betaal je op de oude lening het ‘verhuistarief’. Dit tarief is op dit moment gelijk aan het 1 jaars rentetarief van de Woon Hypotheek en is afhankelijk van de tariefgroep waar jouw hypotheek in valt en de hypotheekvorm die je hebt.
  • Zolang de aanvraag voor de Verhuisregeling loopt, kun je op de oude lening niets wijzigen. Zodra de nieuwe lening is afgesloten kun je weer wijzigingen op de oude lening aanbrengen.
  • Let op: de oude lening moet je uiterlijk binnen één jaar na start van de lening voor je nieuwe huis terugbetalen.

Mocht je nieuwe huis duurder zijn dan je huidige restant hoofdsom, dan zul je voor het verschil een nieuwe hypotheek moeten afsluiten op basis van de actuele rentetarieven

Je krijgt een voorbeeldofferte met ons rente aanbod. Deze rentetarieven blijven we voor jou hanteren, onder de voorwaarden zoals opgenomen in de voorbeeldofferte. In de voorbeeldofferte vragen we stukken en informatie op. Na ontvangst beoordelen wij deze informatie en jouw kredietwaardigheid. Na een positieve beoordeling sturen wij je een bindend aanbod.

Verlengen geldigheidsduur
Je kunt de geldigheidsduur maximaal met 9 maanden verlengen. Je betaalt 0,25% van het totale hypotheekbedrag verlengingskosten per verlengde maand. Je betaalt alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk hebt verlengd.

Let op! Heb je een Basis, Compact of Obvion hypotheek dan kun je geen gebruik maken van de Verhuisregeling. Wel heb je andere opties.

hypotheek afsluiten via onafhankelijk advies

Ons advies? Ga voor advies!

Je onafhankelijke adviseur kan je meer erover vertellen en uitrekenen of het voor jou voordelig kan uitpakken.

Zoek adviseur in jouw buurt