Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet kan helpen als je oude huis nog niet verkocht is, maar je de overwaarde nodig hebt om je nieuwe huis te financieren.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken voordat je oude huis is verkocht. Zodra je oude huis dan is verkocht, betaal je het overbruggingskrediet in één keer vergoedingsvrij terug..

Ons overbruggingskrediet:

 • Bedraagt maximaal het verschil tussen de actuele getaxeerde marktwaarde of de verkoopprijs en je schuldrest
 • Overbrugt ook de eventueel opgebouwde gegarandeerde (bank)spaarwaarde.
 • Heeft geen extra afsluitkosten!

Het overbruggingskrediet | 6 belangrijke vragen

Het maximum bedrag is afhankelijk van de verkoopfase van je oude woning:

 • Is je huis al verkocht, maar nog niet overgedragen dan is je maximale overbruggingskrediet het verschil tussen de verkoopprijs en de schuldrest van je bestaande hypotheek.
 • Is je huis nog niet verkocht, dan is je maximale overbruggingskrediet het verschil tussen de actuele getaxeerde marktwaarde en de schuldrest van je bestaande hypotheek.

Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

 • de maximale looptijd is 2 jaar
 • je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit
 • je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het overbruggingskrediet
 • sluit je een overbruggingskrediet af als je oude huis nog niet verkocht is, dan moet je aantonen dat je de werkelijke lasten van de nieuwe en de oude woning en het overbruggingskrediet kunt betalen binnen de maximaal toegestane woonlast. Of je moet aantonen dat je voldoende spaargeld hebt om 12 maanden de dubbele werkelijke lasten te kunnen betalen. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en (de rente over) het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je oude huis is verkocht en je het krediet hebt terugbetaald.

  Wanneer je kunt aantonen dat je deze hogere lasten kunt dragen, kun je in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet.

  Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente (terugbetalen doe je op het einde, in één keer). Het rentetarief stellen wij elke maand opnieuw vast.

  Op de pagina rentetarief overbruggingskrediet lees je hoe de rente van het overbruggingskrediet is opgebouwd. De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion vind je hier.

   Als je een overbruggingskrediet aanvraagt en je oude huis is nog niet verkocht, dan maak je nog kosten voor een NWWI- taxatierapport. Dit moet je laten opmaken om de marktwaarde van je huis te bepalen.

   Tijdens de looptijd van het overbruggingskrediet betaal je alleen de rente (terugbetalen doe je op het einde, in één keer).

   Is de verkoopopbrengst van je oude huis anders dan je had verwacht? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om het overbruggingskrediet terug te betalen. Of misschien ontvang je juist meer geld dan je verwacht had. In beide gevallen kan dit financiële en fiscale gevolgen kan hebben.

   Een adviseur kan je hierbij helpen.

     Ja, ik wil een overbruggingskrediet

     Fijn dat enthousiasme! Om het overbruggingskrediet te regelen, verwijzen we graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij kan je niet alleen nóg meer vertellen erover, maar checkt ook of het voor jou wel de meest geschikte oplossing is.

     Zoek adviseur