Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Hypotheekrente meenemen

Kun je de rentevoorwaarden van je huidige Basis, Compact of Obvion hypotheek meenemen als je een nieuw huis koopt? Dat is een vraag die bij je opkomt als je nu een hypotheek hebt met een lager rentepercentage en de rentevaste periode nog niet is afgelopen. De Meeneemregeling kan hierbij helpen.

Hypotheek rente meenemen: hoe werkt het?

Met de Meeneemregeling sluit je opnieuw een hypotheek bij Obvion af. Hierbij neem je het oude rentepercentage en de rest van de rentevaste periode van het leningdeel mee tot maximaal het bedrag van het leningdeel dat is terugbetaald bij verkoop naar de nieuwe geldlening.

Bij het opnieuw afsluiten kijkt Obvion altijd naar de verhouding tussen de waarde van de nieuwe woning en het hypotheekbedrag. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

Meeneemregeling hypotheek: wat levert het op?

De Meeneemregeling is vooral interessant als de rente van je huidige hypotheek lager is dan de rente die voor nieuwe hypotheken geldt. Hoe fijn is het dan als die lagere rente ook voor je nieuwe hypotheek geldt. Of het meenemen van je hypotheekrente gunstig is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Neem hiervoor contact op met je adviseur.

Hypotheekrente meenemen bij verhuizing: de voorwaarden

Je kunt alleen gebruik maken van de Meeneemregeling als je op dit moment bij ons een Basis, Compact of Obvion Hypotheek hebt en je aan een aantal voorwaarden voldoet:

Na het terugbetalen van je hypotheek, heb je drie maanden de tijd om je rentevoorwaarden mee te nemen.

Dat betekent dat de aanvraag voor je nieuwe hypotheek binnen deze termijn bij ons binnen moet zijn.

De nieuwe lening blijft automatisch dezelfde hypotheeksoort om gebruik te kunnen maken van de Meeneemregeling. Een Basis Hypotheek blijft een Basis Hypotheek. Je kunt dus niet tegelijkertijd je hypotheek meenemen en je hypotheeksoort wijzigen.

Je kunt wel een andere hypotheekvorm kiezen voor de nieuwe lening. Bijvoorbeeld de huidige aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

Een nieuw huis kan duurder zijn dan het oude. Voor het verschil sluit je dan een aanvullende lening af. Op basis van de actuele hypotheekrente. Je kunt kiezen uit alle rentevaste perioden van Obvion.

Bekijk de actuele rente

Je krijgt een voorbeeldofferte. Deze rentetarieven blijven we voor jou hanteren, onder de voorwaarden zoals opgenomen in de voorbeeldofferte.

In de voorbeeldofferte vragen we stukken en informatie op. Na ontvangst beoordelen wij deze informatie en jouw kredietwaardigheid. Na een positieve beoordeling sturen wij je een bindend aanbod.

Verlengen geldigheidsduur
Je kunt de geldigheidsduur verlengen. Hoe lang en wat zijn de kosten? Dat hangt af van de hypotheeksoort die je hebt. In onze uitgebreide vergelijkingstabel zie je de mogelijkheden per hypotheeksoort naast elkaar.

Let op! Heb je een Woon Hypotheek? Dan kun je de Meeneemregeling weliswaar niet gebruiken, maar je hebt wel andere opties.

Een nieuwe hypotheek afsluiten?

Je situatie of de marktomstandigheden kunnen ook aanleiding geven om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Omdat je huidige hypotheek bijvoorbeeld een hoog rentepercentage heeft. In dat geval kun je enkel nog kiezen voor een Woon Hypotheek. Een hypotheek van Obvion kun je vergoedingsvrij aflossen als je je huis verkoopt.

Vraag advies

Je onafhankelijke adviseur kan je meer vertellen over de Obvion Meeneemregeling. En kan voor je uitrekenen of het meenemen van de hypotheek interessant voor je is.

Vind een goede hypotheek adviseur bij jou in de buurt.