Afbeelding-obvion-hypotheken-wonen

Huis kopen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt je mogelijkheden inzichtelijk.

Eerste huis kopen

Een eerste huis kopen is extra spannend. Waar let je op voordat je gaat kopen? In welke prijsklasse kun je zoeken? Is dit wel een goed moment? En met wie krijg je allemaal te maken?

Stappenplan bij je eerste huis kopen 2

Ga je voor bestaande bouw of nieuwbouw, de stad of het platteland, met tuin of balkon? En welke hypotheekvorm past bij jouw situatie? We helpen je graag op weg! In 10 gemakkelijke stappen van droom naar droomhuis. Lees meer op stappenplan eerste huis kopen of bekijk onderstaande video. Wel zo handig!

  Stappenplan huis kopen
  Stappenplan huis kopen

  Hoeveel kun je maximaal lenen voor je eerste huis?

  Deze rekentool geeft je een indicatie hoeveel je maximaal kunt lenen. Heb je geen vast dienstverband of ben je zzp'er? Gebruik dan onze uitgebreide rekentool

  Een hypotheek via een adviseur

  Een hypotheekadviseur is in onze ogen een goede gids bij het kiezen van een hypotheek die aansluit bij jouw huidige én toekomstige wensen.

  Lees wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen

  Benieuwd naar onze rentetarieven?

  In onderstaand overzicht vind je de actuele tarieven voor de annuïtaire en lineaire hypotheekvorm van onze Obvion Woon Hypotheek van de 5 meest gekozen rentevaste periodes.

  1,07% 1,22% 1,62% 1,34% 1,65%
  10 jaar 10 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar
  NHG Zonder NHG t/m 60% MW Zonder NHG t/m 106% MW NHG Zonder NHG t/m 60% MW

  Bekijk al onze rentetarieven

  Benieuwd naar een algemeen rekenvoorbeeld van een hypotheek? Hieronder een fictief voorbeeld van een annuïteitenhypotheek van €200.000 gebaseerd op de Obvion WoonHypotheek. Als zekerheid voor Obvion vestig je een hypotheek op jouw woning.

  Daarnaast is een opstalverzekering nodig en in sommige gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering.

  Totaal kredietbedrag Duur van de kredietovereenkomst Nominale rente NHG Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) Termijnbedrag per maand Totaalbedrag
  €200.000 30 jaar/360 maanden 1,88% 2,0% €727 €264.526

  Is looptijdrente voor jou voordeliger dan aanvangsrente?

  De looptijdrente is de gemiddelde rente tijdens de gehele looptijd (30 jaar) van je hypotheek zonder NHG. Daarbij wordt gekeken naar het vervallen van een tariefopslag als de hypotheekschuld daalt. Je rente gaat dan tijdens de looptijd omlaag. Omdat Obvion de rente automatisch aanpast als je door (extra) terugbetalen in een lagere tariefgroep terecht komt, kan de looptijdrente voordeliger voor je zijn dan aanvangsrente. Vraag ernaar bij je adviseur.

  Hypotheek aanvragen als starter?

  Als beginner heb je vaak een lager inkomen of geen vast inkomen. Dat maakt het aanvragen van een hypotheek soms lastiger, maar niet onmogelijk! Obvion biedt starters verschillende mogelijkheden. Zo kan het huis dat onbereikbaar leek toch je eerste eigen huis worden.

  Bekijk onze mogelijkheden voor starters

  Interessant voor starters om te lezen

  • Studieschuld en hypotheek: hoe 'zwaar' telt een studieschuld mee bij het bepalen van je hypotheek?
  • Kosten koper: met welke andere kosten dan de koopprijs moet je rekening houden bij een huis kopen?
  • Ga je voor de eerste keer een huis bezichtigen? Met deze checklist vergeet je de belangrijke zaken niet.
  • Kijk niet alleen wat je kunt lenen, maar ook wat je wílt lenen! Met het Persoonlijk Budgetadvies (Nibud) breng je al je inkomsten en uitgaven in kaart.