Afbeelding-contact

Vragen over je hypotheek?

Je adviseur weet er alles van. Soms kun je bij Obvion terecht.

FAQ Extra terugbetalen

Hieronder vind je een overzicht van vragen en antwoorden over het extra terugbetalen (aflossen) op je lopende hypotheek. Kijk voor alle informatie op de pagina 'extra terugbetalen'.

In de Algemene Voorwaarden van jouw hypotheek staat vermeld hoeveel je elk kalenderjaar extra kunt terugbetalen zonder een vergoeding (boete) te betalen. Wat gemakkelijker is, ga naar MijnObvion want:

 • In MijnObvion zie je het vergoedingsvrije terugbetalingsbedrag per leningdeel.
 • Je vult in welk bedrag je wilt terugbetalen en ziet wat de gevolgen voor je maandbedrag en resterende hypotheekschuld kunnen zijn.
 • Je kunt de extra terugbetaling direct overmaken via iDEAL als je niet meer dan je vergoedingsvrije bedrag terugbetaalt. Let op: de standaard betaallimiet van iDEAL is € 50.000.
Inloggen mijnobvion

Heb je al een account? Log in!

Direct extra terugbetalen

Afbeelding-Goed-om-te-weten

Nog geen account?
Maak er zelf een aan!

MijnObvion account maken

Via MijnObvion kun je zelf zien wat je nieuwe maandbedrag kan worden.

Je vult in welk bedrag je wilt terugbetalen en je ziet wat de gevolgen voor je maandbedrag en resterende hypotheekschuld kunnen zijn.

Je extra terugbetaling kun je zelf online regelen via MijnObvion. Eenvoudig en handig:

 • Je ziet je vergoedingsvrije terugbetalingsbedrag per leningdeel
 • Je vult in welk bedrag je wilt terugbetalen kunt dan zien wat de gevolgen voor je maandbedrag en resterende hypotheekschuld zijn
 • Direct betalen via iDEAL* als je niet meer dan je vergoedingsvrije bedrag terugbetaalt

Inloggen MijnObvion

*Soms is betaling via iDEAL niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je meer dan je vergoedingsvrije terugbetalingsbedrag wilt overmaken, omdat je een ABP-Hypotheek hebt of omdat je wilt terugbetalen op een (bank)spaarhypotheek. Dan kun je jouw verzoek toch gewoon via MijnObvion indienen. Wij nemen het dan in behandeling.

Nog geen account voor MijnObvion?

Je maakt zelf binnen 1 -2 minuten een account aan.

MijnObvion account aanmaken


Wil je geen account voor MijnObvion?
Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de doorlooptijd voor het verwerken van de extra terugbetaling dan langer kan zijn.

Je kunt via MijnObvion jouw verzoek tot extra terugbetaling indienen. Wij nemen het dan in behandeling. Je krijgt van ons dan een brief waarin staat hoe je de extra terugbetaling kunt overmaken, of je een vergoeding (boete) moet betalen en hoe hoog deze dan is.

Inloggen MijnObvion

Nog geen account?

Maak binnen 1-2 minuten zelf een account voor MijnObvion aan.

MijnObvion account maken

Je hebt de extra terugbetaling via iDEAL gedaan in MijnObvion:

 • Je krijgt een ontvangstbevestiging per post.
 • Dan gaan we je extra terugbetaling verwerken.
 • Je nieuwe maandbedrag verandert nog niet meteen. Geen zorgen, we vergoeden rente vanaf de ontvangstdatum van de extra terugbetaling tot het einde van de betreffende maand. Deze rentevergoeding verrekenen we automatisch met de schuldrest van het leningdeel waarop je extra terugbetaalt.
 • Nadat we je extra terugbetaling hebben verwerkt, krijg je een brief waarin je nieuwe maandbedrag en de ingangsdatum staan. Deze brief ontvang je via MijnObvion en we sturen je een e-mail zodra de brief klaar staat.

Je hebt een verzoek voor extra terugbetaling in MijnObvion doorgegeven (omdat iDEAL-betaling niet mogelijk was):

 • Je ontvangt van ons een brief waarin staat hoe je de extra terugbetaling kunt overmaken. Ook staat in deze brief vermeld of je een vergoeding (boete) moet betalen en hoe hoog deze is.
 • Nadat we je extra terugbetaling hebben ontvangen, sturen we je een ontvangstbevestiging per post.
 • Dan gaan we je extra terugbetaling verwerken.
 • Je nieuwe maandbedrag verandert nog niet meteen. Geen zorgen, we vergoeden rente vanaf de ontvangstdatum van de extra terugbetaling tot het einde van de betreffende maand. Deze rentevergoeding verrekenen we automatisch met de schuldrest van het leningdeel waarop je extra terugbetaalt.
 • Nadat we je extra terugbetaling hebben verwerkt, krijg je een brief waarin je nieuwe maandbedrag en de ingangsdatum staan. Deze brief ontvang je via MijnObvion en we sturen je een e-mail zodra de brief klaar staat.

Op de pagina reactietermijnen kun je zien hoe lang de gemiddelde reactietermijn is.

In de maand waarin de extra terugbetaling door ons is ontvangen, betaal je nog het ‘oude’ maandbedrag. De maand erna betaal je het nieuwe maandbedrag.

Geen zorgen, we vergoeden rente vanaf de ontvangstdatum van de extra terugbetaling tot het einde van de betreffende maand. Deze rentevergoeding verrekenen we automatisch met de schuldrest van het leningdeel waarop je extra terugbetaalt.

Soms is betaling via iDEAL niet mogelijk omdat je:

 • een ABP-Hypotheek hebt.
 • meer dan je vergoedingsvrije terugbetalingsbedrag wilt overmaken.
 • op een (bank)spaarhypotheek wilt terugbetalen.
 • op twee of meer leningdelen tegelijk wilt terugbetalen.
 • meer dan de standaard betaallimiet van iDEAL (€ 50.000) wilt terugbetalen. Let op: sommige banken hanteren een lagere betaallimiet dan iDEAL. In MijnObvion krijg je dan de melding ‘Technische fout’. In dat geval moet je zelf met je bank contact opnemen om de betaallimiet aan te passen.

Lukt de iDEAL betaling niet, dan kun je jouw verzoek toch gewoon via MijnObvion indienen. Wij nemen het dan in behandeling. Je ontvangt van ons een brief waarin staat hoe je de extra terugbetaling kunt overmaken. Ook staat in deze brief vermeld of je een vergoeding (boete) moet betalen en hoe hoog deze is. Deze brief ontvang je via MijnObvion en we sturen je een e-mail zodra de brief klaar staat.

In dit overzicht zie je de gemiddelde reactietermijn.

Nee, het is niet mogelijk om een eenmaal overgemaakte extra terugbetaling ongedaaan te maken.

Wil je je hypotheek weer verhogen? Neem dan contact op met je adviseur. Hij kan berekenen of dit mogelijk is.

Geen antwoord gevonden? Vraag het je adviseur!

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met jouw adviseur. Waarom niet met Obvion? Extra terugbetalen op je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben, waar je nu misschien niet eens aan denkt. Wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft niet per definitie gunstig voor jou uit te pakken. Jouw adviseur kan alles met je doornemen, het uitleggen en het voor je regelen.

Via MijnObvion zie je wie jouw adviseur is. Log in en klik bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand.

Inloggen MijnObvion

Of zoek een adviseur