Afbeelding-contact

Vragen over je hypotheek?

Je adviseur weet er alles van. Soms kun je bij Obvion terecht.

FAQ Bankspaarhypotheek

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over een (bank)spaarhypotheek. Klik verder voor vragen over deze andere onderwerpen die te maken hebben met de (bank)spaarhypotheek:

Wij hebben drie opties:

  • SpaarGerusthypotheek:
    Een hypotheek bij Obvion en een bankspaarrekening bij Rabobank.
  • SpaarGaranthypotheek:
    Een hypotheek bij Obvion en een verzekering bij Interpolis.
  • Spaarhypotheek (nieuw en oud):
    Een hypotheek bij Obvion en een verzekering bij ASR.

Het gaat dus om een combinatie van een hypotheek bij Obvion met een bankspaarrekening (een bankspaarhypotheek) óf een spaarverzekering (een spaarhypotheek). Over het algemeen is er geen groot verschil tussen de bankspaarrekening en de spaarverzekering. Wel heb je bij een spaarverzekering automatisch een overlijdensrisicoverzekering.

Je mag een SpaarGaranthypotheek of een Spaarhypotheek (spaarverzekering) van Obvion omzetten naar een SpaarGerusthypotheek (bankspaarrekening) van Obvion. Andersom is dat níet mogelijk. Omdat je geen nieuwe spaarverzekering kunt afsluiten.

De bankspaarrekening valt áltijd in box 1. De spaarverzekering kan zowel in box 1 als in box 3 voorkomen. Dit heeft onder andere te maken met wanneer je de verzekering hebt afgesloten.

Je mag een bestaande spaarhypotheek houden en eventueel meenemen naar een andere geldverstrekker of andere woning.

Als je nog geen spaarhypotheek hebt, dan kun je geen nieuwe spaarhypotheek aanvragen.

Geen antwoord gevonden? Vraag het je adviseur!

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met jouw adviseur. Waarom niet met Obvion? Het wijzigen van je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben, waar je nu misschien niet eens aan denkt. Wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft niet per definitie gunstig voor jou uit te pakken. Jouw adviseur kan alles met je doornemen, het uitleggen en het voor je regelen.

Via MijnObvion zie je wie jouw adviseur is. Log in en klik bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand.

Inloggen MijnObvion

Of zoek een adviseur